Maalaus

Kevät ja kesä ovat otollisia aikoja tarkistaa talon ulkomaalauksen kunto ja miettiä tulevia huoltotarpeita. Parhaiten talon maalaus onnistuu kesällä. Rakennuksen sijainti ja ilmansuunta vaikuttavat puupinnan kulumiseen, joten saman talon eri puolilla maalipinta saattaa näyttää hyvinkin erilaiselta. Kulunut maalipinta on syytä huoltaa mahdollisimman pian, jotta säästytään ulkovuorauksen pilaantumiselta.

Ikkunapuitteiden ja ovien maalaukset

Ikkunapuitteiden maalaaminen on hyvä ja uusimista halvempi vaihtoehto pitää yllä julkisivun kuntoa. Uusi maalipinta suojaa sekä puuosia kulumiselta että näyttää edustavalta. Hyvin hoidetut ikkunapuitteet jatkavat ikkunan käyttöikää. Maalausurakan yhteydessä on mahdollista uusia myös kuluneet lasikittaukset ja tiivisteet.

Julkisivumaalaukset

Kun talon maalipinta pidetään hyvänä ja huoltomaalataan säännöllisesti,  säästytään puuosien uusimiselta maalin suojatessa puuta sään rasituksilta. Uudella maalipinnalla vanhakin talo saa huolitellun ja arvokkaan ilmeen, minkä lisäksi maalaus mahdollistaa uuden värisävyn valinnan.

Julkisivun huoltopesu on oiva ratkaisu siirtää huoltomaalausta, jos maali ei vielä lohkeile ja peittää tasaisesti. Maalattujen puupintojen huoltovälinä voidaan kuitenkin pitää kymmentä vuotta, kuultomaalattu pinta vaatii huoltoa jo aikaisemmin.

Parvekemaalaukset

Parvekkeiden maalaaminen ei eroa julkisivun maalauksesta juurikaan, mutta usein parvekkeiden rakenteet altistuvat sään vaihtelulle ensimmäisenä. Kattamattomilla terasseilla ja parvekkeilla rakenteiden ja puuosien kuntoa onkin syytä tarkastella vuosittain. Ajoissa aloitettu huoltomaalaus pitää huolen siitä, ettei parvekkeen puuosia jouduta vaihtamaan turhaan. Yhdessä ikkunoiden kanssa parvekkeet muodostavat olennaisen osan talon julkisivusta, joten huolitellun ulkoasun ylläpitämiseksi myös parvekkeet ja terassit vaativat huoltoa.

Palvelemme maalausurakoissa niin kotitalouksia kuin yrityksiäkin. Ota yhteyttä tästä!

Advertisement